Descriere
Mierea de iulișcă este neobișnuită atât prin culoarea închisă, aproape neagră, cât și prin gustul aparte, ușor înțepător.
Mierea de iulișcă nu este miere de mană, a nu se confunda În septembrie-octombrie se recoltează mierea neagră produsă din această floare, este ultimul cules al anului.
Este un antioxidant puternic, cu numeroase beneficii pentru sănătate și asupra sistemului nervos.
Resveratrolul stimuleaza productia de proteine SIRT 1 si ajuta, asadar, la mentinerea sanatatii celulare, incetinind procesul de imbatranire, protejeaza sanatatea sistemului cardio-vascular, poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, are efecte benefice asupra sanatatii ficatului. Studiile arata ca resveratrolul poate ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos si pot preveni deteriorarea cartilajelor.
Mierea de iulisca are o culoare inchisa spre negru, un gust fin, intens, asemanator caramelului. Pigmenţii care dau culoarea închisă a mierii sunt reprezentaţi în special de antioxidanţi ce au multiple efecte benefice în organism, stimulând imunitatea în mod deosebit, avand proprietăți antibacteriene, antioxidante și mineralizante (K, Ca, Na, Mg)2.
Iulisca (sau troscotul japonez) este o buruiana extrem de invaziva fiind pe lista de 100 de plante ale lumii de care scapi foarte greu daca se instaleaza in gradina. In Romania o gasim mai frecvent in zona Banatului. Infloreste de la jumătatea lunii august și este mai răspândită în special pe cursurile râurilor și văilor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.