Miere de cires 375g

26.00lei

Origine: Ciresii salbatici din padurile de foioase jud Iasi

Categorii: , Etichete: , ,

Descriere

Mierea de cireș este obținută din nectarul înmiresmat al florilor de cireș. Ea are o aromă și un gust intens de cireșe coapte, care te poartă cu gândul la vară și la livezile încărcate de cireșe rumene și zemoase.

Mierea are o textură cremoasă, vâscoasă, ușor lipicioasă, specifică mierii de cireș. Culoarea ei este închisă, cu nuanțe roșiatice și reflexii violacee, care evocă petalele cireșelor. Mirosul este puternic floral-fructat, reamintind izul cireșelor proaspăt culese.

Gustul este dulce, rotund, cu note predominante de cireșe bine coapte.În retrogust se simte aroma lemnoasă tipică sâmburilor de cireșe. Această miere are un gust intens fructat, care va încânta papilele gustative ale iubitorilor de miere delicat aromată.

Mierea de cireș mare este ideală pentru consumat simplă, întinsă pe pâine sau gogoși pufoase, ori dizolvată în ceai sau lapte. De asemenea, poate fi întrebuințată în mod fericit la dulciuri, glazuri pentru prăjituri, la gătit sau ca indulcitor natural pentru smoothie-uri și milkshake-uri.

Este cu siguranță o miere gustoasă și rafinată, care va bucura simțurile oricărui degustător pretențios.

Beneficii miere de cireș

  • Bună pentru inimă: Mierea are capacitatea de a micsora tensiunea arteriala, regla bătăile inimii și îmbunătăți nivelul de grăsimi din sânge.
  • Crește imunitatea: Mierea de cireș este bogată în vitaminele B1, B2, și C, minerale, acizi și antioxidanți esențiali menținerii imunității.
  • Acțiune antimicrobiană: Este un soi de miere utilizat în tratarea infecțiilor sistemului digestiv, precum ca și aliment util după luarea de antibiotice.
  • Efect tonic: Mierea de cireș poate fi utilizată pentru creșterea energieie, cât și a concentrației, având efecte pozitive asupra sistemului nervos.
  • Bogată în antioxidanți: Conține cantități mari de antixodanți, elemente responsabile pentru reducerea radicalilor liberi din organism, încetinirea îmbătrânirii premature precum și menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
  • Reduce colesterolul: Anumite studii demonstrat că mierea are efecte pozitive asupra reducerii nivelului de colesterol din organism.
  • Ajută la digestie: Proprietăție antiinflamatorii ale mierii de cireș contribuie la reducerea iritiării a mucoasei stomacului. De asemenea, este cunoscut faptul că antioxidantii ajuta la digestie
Translate »
0
    0
    Cosul tau
    Your cart is emptyReturn to Shop