Descriere
Mierea de brad are un gust mai putin dulce, cu o aroma asemanatoare maltului, culoare inchisa, si un continut de apa mai scazut decat in cazul altor sortimente de miere de albine.
Spectrul zaharurilor este net diferit de cel al mierilor florilor de calitate obisnuita. Fructoza (37%) predomina asupra glucozei (32%), dar se gasesc si aproape 11% dizaharide si melezitoza in proportie destul de mare (pana la peste 10%). In general, se poate spune ca spectrul zaharurilor din mierile de brad este decalat spre zaharurile cu greutate moleculara ridicata.
De asemenea, contine oligoelemente precum fosfor, potasiu, calciu, sulf, magneziu, zinc, bor, fier, cupru.
Mierea de brad are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind in ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii, si ale sistemului imunitar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.