Mierea de albine – alimentul zeilor
Vechii greci considerau mierea un „elixir al tinereții” şi o administrau atleților care participau la Jocurile Olimpice, iar egiptenii o foloseau în tratamente cosmetice şi ca medicament.
Cel mai cunoscut tip de miere este cea de salcâm, care este bogată în fructoză și rămâne foarte mult timp lichidă, fără să se zaharisească. Aceasta este un pansament pentru stomac, poate fi folosită în tratarea ulcerului și de asemenea este un excelent calmant pentru psihic.
Mierea de salcâm proaspătă este fluidă, are o aromă și un gust foarte plăcut și o culoare aurie, minunată. Se cristalizează foarte greu, abia după un an, un an și jumătate.
Fiind un antitusiv excelent, aceasta este ideală ca și tratament pentru calmarea tusei, consumată în ceai cu lămâie, sau în stare naturală. De asemenea, este folosită pentru a trata astenia și diferitele nevroze precum și gastrita. Puteți dilua o lingură de miere de salcâm într-un pahar mic de apă călduță și să o consumați înainte de masă. În plus, mierea de salcâm este excelentă pentru gravide și pentru copii, pentru întărirea sistemului imunitar.