Descriere
Păstura formată este un produs natural cu propietăţi mai valoroase decât polenul: pe de o parte, datorită unui spectru mai larg de polenuri în proporţii variabile, pe de altă parte, datorită unui conţinut mai ridicat în monozaharide, datorită unui conţinut ridicat de vitamina K. Totodata valoarea nutritivă a păsturii este de trei ori mai ridicată, iar proprietăţile sale antibiotice sunt de 3 ori mai pronunţate decat cele ale polenului. Datorită proprietăţilor antibiotice ale acidului lactic, păstura poate fi păstrată timp îndelungat fără a se observa modificări majore calitative sau cantitative. Dacă se păstrează la loc răcoros şi uscat, ea poate rezista pâna la 17 ani. În afara faptului că dispune de aceleaşi proprietăţi biologice şi terapeutice ca şi cele ale polenului, acestea sunt mai accentuate, conducând la o creştere a capacităţii imunitare şi a funcţionalităţii organismului, la o ameliorare a gradului de adaptabilitate a organismului şi la diminuarea stării de oboseală.Păstura este polenul fermentat în condiţii naturale, în stup. Albinele aduc polenul în stup şi il introduc în celula fagurelui unde, este combinat cu puţină miere şi diverse enzime, după care, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influenţa microorganismelor, a temperaturii şi umidităţii din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice devenind, după 3 luni de fermentare naturală, Păstura are astfel însuşiri mai valoroase decât polenul, datorită conţinutului ridicat de zahăruri simple, vitamine (A, B, C, E şi K), acid lactic, enzime şi minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu), fiind utila in prevenirea si tratarea anemiilor. Păstura este un bio-stimulator natural bogat în fito-hormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale şi substanţe active, care fac din acest produs apicol o importanta sursa benefica de energie, vitalitate si buna-stare generala.Păstura este un produs recomandat în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, asigurand o bună funcţionare a ficatului si contribuind la detoxifierea organismului. De asemenea ajuta la reducerea colesterolului din sange, fiind indicata si persoanele cu probleme circulatorii sau celor care sufera de ateroscleroza. De-a lungul timpului, s-a observat eficacitatea consumului de Păstură în afecţiuni urinare si ale prostatei. Doza uzuală recomandată este de 1 linguriţă/zi, adică aproximativ 3 grame/zi. Din acelaşi motiv poate fi păstrată la temperatura camerei fără ca proprietăţile ei să se altereze.
Stan Crina (proprietar verificat) –
Am consumat fara adaos de apa sau iaurt si am fost placut surprinsa de gustul placut al Pasturei. Marturisesc faptul ca a fost pentru prima data cand am gustat acest produs.